Die Baard Praat

Waarom: Feite Wen? Ek het vir my aan die begin van hierdie jaar ‘n T-hemp laat druk met die woorde “Feite Wen” voor en “Feite voel ‘n veer vir jou gevoelens” agter. Die aanhaling agter is skaamteloos van Ben Shapiro gesteel, maar die voorste stelling is my eie. Reg oor die wê reld word feite
Lees Nog
Op 6 Augustus 2018 het die Wall Street Journal, Suid-Afrika se ekonomiese roete vergelyk met soortgelyke planne in Zimbabwe en Venezuela. Ek wonder of hierdie ‘n wekroep was vir die mense wat Ramaphosa se verkiesing tot ons nuwe diktator, vergelyk het met die ontdekking van die stoomenjin, die drukpers en braaibroodjies. Vir die regsdenkendes onder
Lees Nog
Verlede week pak ons die lang pad aan na ‘n jagekspedisie. Onortodokse hoeveelhede bier, vars onderbroek, selfoon, ammunisie en man-man ‘n roer. Ons het wel later gehoor dat een troep sonbrandroom ook ingepak het. Hy is later swaar gestraf. Op die pad beleef ons ‘n vreemdheid; niemand het sein nie. En ek praat nie van
Lees Nog
Die wildbedryf word oorheers deur hulle wat staan en piepie. Dit weet almal. Aan die teenkant is die Groenes. Daardie bleek groepie mense wat elke jaar met vuil hare en sandale voor Huntex staan en teem oor die vergieting van onskuldige bokkie bloed. Hulle bestaan nou weer grootliks uit lede wat sit en pieps. Dit
Lees Nog
As dit by politieke geselsies in Suid-Afrika kom, het die woord “regs” ‘n vreeslike negatiewe konnotasie. Ek wil vandag vir julle verduidelik waar die terme links en regs in die politiek vandaan kom in die hoop dat julle mense, maar veral joernaliste, op hulle plek kan sit as hulle vir jou sê jy mag nie
Lees Nog
As administrateur van ‘n besigheid se webtuiste, word mens dikwels gekonfronteer met skrikwekkende opmerkings. Dinge wat jy moet uitvee en aan beweeg. Saans drink mens dan maar iets alkoholies en vergeet daarvan. As jy egter per breek is van die dinge onder die prop, wel… Beste Roelf*. Nie sedert ‘n stuk papier wat deur Neville
Lees Nog
Ek is skynbaar in die minderheid, maar ek glo voor mens ‘n aksie uitvoer, jy jouself twee vrae moet vra; a) Is dit eties? en b) Is dit logies? Kom ons maak net eers seker waaroor ons praat. My goeie vriend, die rooi HAT wat op my lessenaar lê , beskryf die woorde soos volg:
Lees Nog
Ek het die laaste twee dae, in Londen en Parys, wonderlike kunswerke gesien. Van die bekende werke waaroor mense met Burberry serpe om die nek en bonsai frikkadel sosaties in die hand, by liefdadigheid funksies peins. Tot skilders waarvan ek nog nooit gehoor het nie. Ek is amper skaam om te sê dat dit die
Lees Nog
Hy het lank terug koebaai gesê vir die mense wat hy geken het. Koebaai vir die huis met die vriendelike spieë ls. Die huis met die geel en rooi Marigold blommetjies langs die stoep se trappe. In elke ander spieë l buite daardie huis het iemand anders na hom terug gekyk. ‘n Moeë man met
Lees Nog
Jagters gee mekaar gereeld gas oor die kamoefleerdrag wat hulle medejagters dra. Die ouens wat die bloues dra lyk blykbaar soos daai groot Smurfs in die film Avatar. Die manne wat die huidige weermag se klere dra word verdink van sinister bande met Mkhonto Wesizwe en mens moet elke nou en dan vir die manne
Lees Nog
En dit, dames en here, is hoe mens die publiek om die bos van onkunde lei sodat hulle jou skryfstuk lees. Die K-woord waarna ek verwys, is natuurlik Katalonië. Ek glo vas dat dit baie belangrik is om uit die foute en suksesse van die verlede te leer. Op die oomblik word daar stilletjies geskiedenis
Lees Nog
Die titel klink soos die een van ‘n opstel wat ek in standerd vier moes skryf. Ek sal derhalwe my gebruiklike kinderagtigheid handhaaf. Die term “Suid-Afrikaanse held” is iets wat my deesdae hoendervleis gee. Hoendervleis is dalk die verkeerde woord. Ek bedoel eintlik… gril. Dit is vir absoluut afstootlik dat mense, wat weerlose burgerlikes vermoor
Lees Nog
Waarom: Feite Wen? Ek het vir my aan die begin van hierdie jaar ‘n T-hemp laat druk met die woorde “Feite Wen” voor en “Feite voel ‘n veer vir jou gevoelens” agter. Die aanhaling agter is skaamteloos van Ben Shapiro gesteel, maar die voorste stelling is my eie. Reg oor die wê reld word feite
Lees Nog
Op 6 Augustus 2018 het die Wall Street Journal, Suid-Afrika se ekonomiese roete vergelyk met soortgelyke planne in Zimbabwe en Venezuela. Ek wonder of hierdie ‘n wekroep was vir die mense wat Ramaphosa se verkiesing tot ons nuwe diktator, vergelyk het met die ontdekking van die stoomenjin, die drukpers en braaibroodjies. Vir die regsdenkendes onder
Lees Nog
Verlede week pak ons die lang pad aan na ‘n jagekspedisie. Onortodokse hoeveelhede bier, vars onderbroek, selfoon, ammunisie en man-man ‘n roer. Ons het wel later gehoor dat een troep sonbrandroom ook ingepak het. Hy is later swaar gestraf. Op die pad beleef ons ‘n vreemdheid; niemand het sein nie. En ek praat nie van
Lees Nog
Die wildbedryf word oorheers deur hulle wat staan en piepie. Dit weet almal. Aan die teenkant is die Groenes. Daardie bleek groepie mense wat elke jaar met vuil hare en sandale voor Huntex staan en teem oor die vergieting van onskuldige bokkie bloed. Hulle bestaan nou weer grootliks uit lede wat sit en pieps. Dit
Lees Nog
As dit by politieke geselsies in Suid-Afrika kom, het die woord “regs” ‘n vreeslike negatiewe konnotasie. Ek wil vandag vir julle verduidelik waar die terme links en regs in die politiek vandaan kom in die hoop dat julle mense, maar veral joernaliste, op hulle plek kan sit as hulle vir jou sê jy mag nie
Lees Nog
As administrateur van ‘n besigheid se webtuiste, word mens dikwels gekonfronteer met skrikwekkende opmerkings. Dinge wat jy moet uitvee en aan beweeg. Saans drink mens dan maar iets alkoholies en vergeet daarvan. As jy egter per breek is van die dinge onder die prop, wel… Beste Roelf*. Nie sedert ‘n stuk papier wat deur Neville
Lees Nog
Ek is skynbaar in die minderheid, maar ek glo voor mens ‘n aksie uitvoer, jy jouself twee vrae moet vra; a) Is dit eties? en b) Is dit logies? Kom ons maak net eers seker waaroor ons praat. My goeie vriend, die rooi HAT wat op my lessenaar lê , beskryf die woorde soos volg:
Lees Nog
Ek het die laaste twee dae, in Londen en Parys, wonderlike kunswerke gesien. Van die bekende werke waaroor mense met Burberry serpe om die nek en bonsai frikkadel sosaties in die hand, by liefdadigheid funksies peins. Tot skilders waarvan ek nog nooit gehoor het nie. Ek is amper skaam om te sê dat dit die
Lees Nog
Hy het lank terug koebaai gesê vir die mense wat hy geken het. Koebaai vir die huis met die vriendelike spieë ls. Die huis met die geel en rooi Marigold blommetjies langs die stoep se trappe. In elke ander spieë l buite daardie huis het iemand anders na hom terug gekyk. ‘n Moeë man met
Lees Nog
Jagters gee mekaar gereeld gas oor die kamoefleerdrag wat hulle medejagters dra. Die ouens wat die bloues dra lyk blykbaar soos daai groot Smurfs in die film Avatar. Die manne wat die huidige weermag se klere dra word verdink van sinister bande met Mkhonto Wesizwe en mens moet elke nou en dan vir die manne
Lees Nog
En dit, dames en here, is hoe mens die publiek om die bos van onkunde lei sodat hulle jou skryfstuk lees. Die K-woord waarna ek verwys, is natuurlik Katalonië. Ek glo vas dat dit baie belangrik is om uit die foute en suksesse van die verlede te leer. Op die oomblik word daar stilletjies geskiedenis
Lees Nog
Die titel klink soos die een van ‘n opstel wat ek in standerd vier moes skryf. Ek sal derhalwe my gebruiklike kinderagtigheid handhaaf. Die term “Suid-Afrikaanse held” is iets wat my deesdae hoendervleis gee. Hoendervleis is dalk die verkeerde woord. Ek bedoel eintlik… gril. Dit is vir absoluut afstootlik dat mense, wat weerlose burgerlikes vermoor
Lees Nog